2 Kasım 2016 Çarşamba

Yayın Denizi 10. Sınıf Matematik Soru Bankası


Değerli Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler;
Bildiğiniz gibi 10. Sınıf Müfredat Programı son olarak 2014 yılında yenilenmiştir.
Bu yeni program ile öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmeleri, matematiksel düşünme becerisi kazanmaları, matematiğin kendine has dilini ve terminolojisini doğru ve etkili bir şekilde kullanabilmeleri, matematiğe ve matematik öğrenimine değer vermelerinin sağlanması amaçlanmıştır.
Yukarıdaki amaçlar doğrultusunda 10. sınıfın sonunda öğrencilerin, matematiksel düşünme gücü gelişmiş iyi birer problem çözücü olmaları hedeflenmiştir.
Öğrencilerden; verilenleri ve istenenleri kavramaları, çözüm için gerekli, gereksiz, eksik, fazla verileri belirlemeleri, uygun strateji geliştirmeleri ve kurguladıkları planı uygulamaları beklenmektedir.Bu kitap, Talim Terbiye Kurulunun çizdiği yukarıdaki çerçevenin dışına çıkmadan tamamen yeni programın amacına uygun bir mantıkla hazırlanmıştır. 10. sınıf matematik konularının tamamının hem YGS hem de LYS müfredatına dahil olduğu dikkate
alındığında bu kitabın öğrencilere üniversiteye hazırlık sürecinde de önemli bir katkı yapacağını düşünüyoruz.
Sevgili öğrenciler, kitaptan yeterli verimi alabilmeniz için öncelikle konuyu çalışmalısınız. Sonra testleri sırayla çözmelisiniz. Testlerin içerikleri test başlığında belirtilmiştir. Herhangi bir testte çözemediğiniz sorular olursa bu soruların çözümünü önce arkadaşlarınıza danışınız. Arkadaşlarınızla beraber sorunun çözümünde sonuca ulaşamadığınızda öğretmeninize danışınız. Tüm soruları çözdükten sonra bir sonraki teste geçiniz. Tüm konu bittikten sonra tarama testlerini çözünüz. Bu çalışmalardan sonra yazılı için model sorularla uğraşmaktan zevk alacağınızı düşünüyoruz. Kitaptaki bazı özellikli soruların çözümü kitabın sonunda yapılmıştır.
Değerli öğretmenim, sınıf içi uygulama ve ev ödevi kitabı olarak bu kitaptan memnun kalacağınızı umuyoruz.
Her konunun gerek nitelik olarak gerek nicelik olarak yeterli soruya sahip olduğunu göreceksiniz.
Gördüğünüz eksikleri, önerilerinizi, beğeni ve eleştirilerinizi bize iletmenizden çok memnun olacağız.
Kitabın ilgili herkes için yeterli verimi sağlamasıni diliyoruz.


Bir Önceki Yazı
Bir Sonraki Yazı

1 yorum:

  1. Çok güzel ve akıcı bir matematik kitabı emeği geçenlere teşekkürler..

    YanıtlaSil