11 Ekim 2016 Salı

Yayın Denizi Ygs Analitik Coğrafya Konu Özetli Soru Bankası



Bu çalışmamız, YGS adaylarının Coğrafya konularını kolay ve kalıcı bir şekilde öğrenmeleri için başarısı kanıtlanmış bir yöntemle hazırlandı. Analitik Coğrafya soru bankası, "Ortaöğretim Coğrafya Dersi Müfredatı'nda" yer alan kazanımları neden – sonuç ilişkisi içerisinde en iyi şekilde kavratmak ve öğrenme sürecinizi etkin biçimde değerlendirmek amacıyla etkinlik merkezli olarak oluşturulmuştur. Soru bankamızın hazırlık aşamalarını ve amaçlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Soru bankamızda öncelikle her öğrenme ünitesi için hatırda tutmayı kolaylaştıran ve konunun püf noktalarını size göstermeyi amaçlayan konu özeti bölümü karşınıza çıkmaktadır. Konu özeti yardımı ile o ünite ile ilgili bütün önemli noktaları tek bir sayfada görmeniz sağlanmıştır.
- Ünite özetinden hemen sonra bütünsel ve şematik olarak üniteyi görmenizi sağlayan ünite şeması karşınıza çıkacaktır. Ünite şeması yardımı ile o ünitede geçen bütün kavramları ve bu kavramlar arasındaki ilişkileri keşfetmeniz sağlanacaktır. Öğrenme yasaları, bütünün parçaya göre daha kolay
algılandığını savunduğu için kitabımızın içersinde bu bölüm etkin bir biçimde önemsenmiştir.
- Ünite şemasından sonra bizim ilişkisel değerlendirme adını verdiğimiz bölüm karşınıza çıkacaktır. Bu bölümde sizlerin analiz etme becerisi ve analitik düşünme süreçlerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Burada her ünite ile ilgili kritik kavramlar/olaylar / olgular belirlenmiş; bunlar arasındaki ilişkiler bir arada gösterilmeye çalışılmıştır. Bu bölümü incelediğinizde coğrafî olaylar arasındaki ilişkilendirmeyi etkin biçimde kuracak, böylelikle ezberden uzaklaşacaksınız.
- İlişkisel değerlendirme bölümünden sonra konu ile ilgili temel bilgi ve kavrama düzeyinizi ölçmek ve eksikliklerinizi görmenizi sağlamak amacıyla etkinlik tipi ölçme araçları hazırlanmıştır. Bu araçlar yardımı ile konuyu gözden geçirmeniz sağlanacak, varsa kavram yanılgılarınız ortaya çıkarılacaktır.
- Son bölümde ise ünite ile ilgili akıl yürütme ve üst düzey düşünme becerilerinizi ölçen çoktan seçmeli sorular hazırlanarak etkili ve kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesi amaçlanmıştır.
Kitabımızın hazırlanma amacı, sistematik düşünme ve etkin akıl yürütme süreci ile anlamlı coğrafya öğrenme stratejilerini bir araya getirmektir.





Bir Önceki Yazı
Bir Sonraki Yazı

0 yorum: