11 Ekim 2016 Salı

Yayın Denizi Ygs Türkçe Soru Bankası (Edebiyat Öğreten)

Yayın Denizi Ygs Türkçe Soru Bankası (Edebiyat Öğreten)

Hayatınızın en önemli yol ayrımlarından birindesiniz. Bu yılki çalışmalarınız size üniversitenin kapısını açacak. Biz bu sınavın ciddiyetini düşünerek öğrencilerin YGS’de iyi bir başarı gösterebilmeleri için bu kitabı hazırladık. Sorular hazırlanırken üniversite sınavlarında çıkan soruları örnek aldık. Çok fazla soru sorulan konulara ağırlık verirken konuların ayrıntılarını da görmeye çalıştık. Bu kitapta YGS’de çıkmış tüm soru tiplerine yer verdiğimiz gibi sınavlarda çıkması muhtemel olan orijinal soru tiplerine de yer verdik. Böylece 1678 özgün sorudan oluşan bir soru bankası meydana geldi.
Şu anki sınav sisteminde YGS’de Türkçe soruları LYS’de ise Türkçeyle birlikte edebiyat soruları da sorulmaktadır. Edebiyat sorularının sorulmaya başlandığı 2005’ten bu yana öğrencilerimizde şu sıkıntıyı gördük: Edebiyat konuları ilk haftalardan itibaren anlatılmaya başlandığında -ezbere dayanması nedeniyle- sınava yakın dönemlerde unutuluyor. Birinci dönemin sonunda edebiyat YGS’ye hazırlık çalışmalarıyla LYS’nin tamamına vakıf olacaklar. Dolayısıyla YGS’ye ciddi bir şekilde bu kitapla hazırlanan öğrenciler daha az bir çalışmayla LYS’de yüksek başarı elde edebilirler.
konularına başlandığında ise kısa sürede bunların öğrenilmesi çok zor oluyor. Bu sorunun giderilmesi için eğitime yıllarını vermiş öğretmen arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda bu kitabı yazmaya karar verdik. Bu kitapta bulunan konu testlerinin tamamı edebiyat bilgileri içeriyor. Soru metinleri veya seçeneklerdeki cümlelerin tamamı LYS konularını kapsıyor. Yani bir öğrenci YGS’ye hazırlık için bu kitabı çözdüğünde hem bu sınavda başarılı olacak hem de LYS konularını birkaç kez tekrar etmiş olacak. Burada da şuna dikkat etmeye çalıştık: LYS’de sıklıkla sorulan konu ve sanatçılara çokça yer verirken bir kere soru sorulmuş veya hiç sorulmamış konu ve sanatçılara daha az yer verdik. Bu kitap sayesinde öğrenciler sadece
Bu kitapla ilgili her türlü eleştirinizi selimmakgull@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.
Bu çalışmanın üniversite sınavını kazanmak için ter döken bütün öğrencilerimize kolaylık sağlayıp başarı getirmesini diliyorum. Bu eseri kaleme almak için beni yüreklendiren muhterem babama, eserin yazılmasında ve düzeltmelerinde her türlü desteği veren değerli meslektaşlarım Mehmet Adem, Hasan Kurt, Selafi Özkan, Hakan Demirboğa, Mikail Öztaş, Göksu Çetin, Ahmet Öztürk ve Hüseyin Cihangir’e teşekkür ediyorum.




Bir Önceki Yazı
Bir Sonraki Yazı

1 yorum:

  1. - TYT Türkçe Konuları --
    2017 Eylül ayı gibi değişikliğe gidilen ve birkaç ay gibi bir sürede temelleri oluşturulan YKS ile birlikte bazı derslerin önemi azalırken bazıları ise ciddi dereceye çıktı. Bunların başında da Türkçe gelmektedir. Geçtiğimiz senelerde YGS ismi ile yapılan sınavda toplam 160 soru bulunurken, her dersler 4 gruba ayrılmıştı. Türkçe de bunlardan birisiydi. Fakat soru sayısı ve önem derecesi neredeyse aynıydı. YKS ile birlikte oldukça büyük bir değişikliğe gidildi. Artık Temel Matematik ve Temel Türkçe hem soru sayısı hem de katsayı bakımından büyük bir öneme sahip. Bu yüzden TYT Türkçe Konuları ‘na iyi odaklanmalıyız. TYT Türkçe Konuları

    YanıtlaSil